Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto
Kakor nalašč za piknike in zabave
Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto
Kakor nalašč za piknike in zabave
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2013
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
- sok ½ limone
- 170 g manj mastnega grškega jogurta
- 2 žlici sesekljanih metinih listov
- sol
- poper
Priprava
Bučko narežemo na kockice, česen olupimo in nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo bučke in česen, začinimo s soljo in poprom ter pražimo, da se bučke zmehčajo. Nekaj žlic bučk vzamemo iz ponve in jih prihranimo, preostanek pa stresemo v skledo.
V skledo z bučkami dodamo odcejen fižol, limonov sok, jogurt in meto. S paličnim mešalnikom sestavine zmešamo v gladek namaz, preložimo ga v posodico in posujemo s prihranjenimi kockicami bučk.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.