Sestavine

  • 350 g fižola laščan
  • 100 g rdeče čebule
  • 650 g filejev skuš
  • 1 žlica koruznega zdroba
  • 3 dl fižolovke
  • poper
  • sol
  • šetraj
  • limonov sok
  • oljčno olje
  • peteršilj
  • česen
  • solni cvet

Priprava

1.

Čez noč namočen fižol kuhamo v osoljenem kropu z dodatkom šetraja do mehkega. Fižol odcedimo, fižolovko prihranimo. Na maščobi prepražimo rdečo čebulo, dodamo fižol in zalijemo s fižolovko. Dodamo še začimbe, žlico koruznega zdroba in pražimo toliko časa, da se fižol lepo poveže – zgosti.

2.

Na olju popečemo ribje fileje, ki smo jih marinirali v oljčnem olju, limonovem soku, peteršilju in česnu. Pečene serviramo na dušen fižol. File skuše posujemo s solnim cvetom.

14