Sestavine

  • 2,5 dl rdečega vina
  • 100 g kristalnega sladkorja
  • 2 žlici medu
  • ½ cimetove skorjice
  • 150 g bezgovih jagod
  • 4 žlice jabolčne čežane
  • 1 žlička drobno naribanega ingverja
  • 1 žlica jedilnega škroba

Priprava

1.

Rdeče vino zavremo s kristalnim sladkorjem, medom in cimetovo skorjico. Dodamo oprane bezgove jagode in počasi kuhljamo približno četrt ure, da se masa nekoliko zgosti.

2.

Po 10 minutah kuhanja dodamo jabolčno čežano, nazadnje pa še ingver. Po želji lahko bezgov džem zgostimo z žlico jedilnega škroba, ki ga zamešamo s kančkom hladne vode.

3.

Vroč bezgov džem odlično tekne k skutnemu pecivu ali cesarskemu pražencu. Lahko ga napolnimo tudi v sterilizirane vroče kozarce in shranimo.

11