Sestavine

  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1,5 kg divjačine
  • 3 večji korenčki
  • 1 čebula
  • 1 žlica kuminovih semen
  • 1 žlička mletega koriandra
  • ščep čilija v prahu
  • 1 manjša cimetova palčka
  • 1 cel rdeč čili
  • 1 zvrhana žlica moke
  • 5 dl rdečega vina
  • 3 dl goveje jušne osnove
  • 1 pločevinka (400 g) nasekljanega paradižnika
  • 1 velika timijanova vejica
  • 2 lovorova lista
  • 50 g temne čokolade (z več kot 70 % kakava)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Olje segrejemo v večji ognjevarni posodi za narastke in na njem z vseh strani popečemo na kocke narezano meso. Čebulo in korenje nasekljamo in ju dodamo divjačini. Vse skupaj rahlo popražimo, nato pa vmešamo začimbe, čili in moko ter nekaj minut pražimo. Prilijemo vino, jušno osnovo in paradižnik ter dodamo zelišča. Segrevamo do vretja.

2.

Pekač pokrijemo s pokrovom in ga damo v pečico. Dušimo eno uro in pol, nato pokrov odstranimo in kuhljamo še eno uro odkrito, da postane meso res mehko. Pekač vzamemo iz pečice in jed rahlo ohladimo. Vmešamo čokolado in postrežemo.

36