Divja zelišča v solati
Divja zelišča v solati
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2011
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- po 80 g mlade špinače, motovilca, vodne kreše, opoldnevnice, regrata
- po 2 žlici cvetov mahonije in portulaka
- po 1 žlica limonskega timijana in listov kislice
- 3 žlice bučnic
- 1 žlica drobno narezanih čemaževih listov
- 4 žlice osatovega olja
- sok 1 limone
- sol
- poper
Priprava
Špinačo, motovilec, krešo, opoldnevnico in regrat očistimo, operemo in osušimo. Cvetove in zelišča oprhamo in prav tako osušimo. Vse sestavine damo v primerno skledo.
Bučnice hitro prepražimo v teflonski ponvi brez maščobe. Drobno narezane čemaževe liste zmešamo z oljem, limoninim sokom, soljo in poprom. Solato pokapamo s pripravljenim prelivom, previdno zmešamo, porazdelimo v solatne skledice, potresemo z bučnicami in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.