Sestavine

  • 1 majhna glava navadne cvetače
  • 1 majhna glava cvetače romanesko
  • 1 majhna rdeča čebula
  • prgišče kaper
  • šopek peteršilja

preliv

  • 6 žlic oljčnega olja
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žlica dijonske gorčice
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V večji skledi zmešamo vse sestavine za preliv in ga postavimo na stran.

2.

Obe cvetači razdelimo na cvetke, čebulo zelo drobno sesekljamo, kapre oplaknemo in peteršilj sesekljamo.

3.

V veliki kozici zavremo vodo in v njej 5 do 7 minut kuhamo cvetačne cvetke, ki naj bodo kuhani, a še čvrsti. Dobro jih odcedimo. Še vročo cvetačo premešamo s prelivom in počakamo, da se ohladi. Tik preden postrežemo, dodamo čebulo, kapre in peteršilj.

4