Sestavine

krhko piškotno testo

  • 150 g sladkorja v prahu
  • 225 g masla sobne temperature
  • 300 g presejane moke in še malo za delovno površino
  • 55 g presejanega kakava
  • ščep soli

arašidova krema

  • 300 g sladkorja v prahu
  • 50 g masla sobne temperature
  • 100 g gladkega arašidovega masla
  • 2–3 žlice mleka

Priprava

1.

Vse sestavine za testo damo v multipraktik in zmešamo, da se povežejo v testo. Če se testo noče povezati, ga vzamemo iz multipraktika in ga zamesimo z rokami. Damo ga na pomokano delovno površino in oblikujemo v valj premera približno 5 cm. Zavijemo ga v prozorno kuhinjsko folijo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik.

2.

Pečico segrejemo na 140 °C. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testeni valj narežemo na približno 32 krogcev debeline 6 mm in jih položimo na pekača. Pečemo jih 22 do 25 minut. Pustimo, da se malo ohladijo, nato jih previdno poberemo s pekača in položimo na kuhinjsko mrežico, kjer naj se do konca ohladijo

3.

Za arašidovo kremo vse sestavine zmešamo v multipraktiku ali stepemo z električnim mešalnikom, pri čemer dodamo toliko mleka, da nastane mehka masa. Po dva piškota zlepimo z arašidovo kremo.

6