Sestavine

  • 120 g temne čokolade
  • 3 jajca
  • 120 g rjavega sladkorja
  • sol
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 žlici moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • 50 g drobno nasekljanih pistacij

skutna krema

  • 125 g skute (20 %)
  • 50 g medu
  • 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
  • mleko po potrebi
  • maslo in moka za model
  • lističi mete za okras

Priprava

1.

Model za mafine namažemo z maslom, pomokamo in damo na hladno. Čokolado drobno naribamo.

2.

Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, beljake pa s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo na rumenjakovo zmes. Dodamo sneg, čokolado, pistacije in cimet, previdno zmešamo in maso napolnimo v vdolbinice modla. Pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 15 minut. Počakamo 5 minut, nato pa mafine zvrnemo iz modla.

3.

Skutno kremo pripravimo tako, da vse navedene sestavine zmešamo z mešalnikom. Če je treba kremo razredčiti, dodamo malo mleka. Še mlačne čokoladne mafine serviramo s pripravljeno skutno kremo, okrasimo z vršički mete in ponudimo.

34