Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo
Čokoladni mafini s skutno kremo
Sočna čokoladna sladica s sočno kremo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: 12 kolačkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 120 g temne čokolade
- 3 jajca
- 120 g rjavega sladkorja
- sol
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 žlici moke
- ½ žličke mletega cimeta
- 50 g drobno nasekljanih pistacij
skutna krema
- 125 g skute (20 %)
- 50 g medu
- 1 žlica sirupa iz rakitovca (kupimo v trgovini z zdravo hrano)
- mleko po potrebi
- maslo in moka za model
- lističi mete za okras
Priprava
Model za mafine namažemo z maslom, pomokamo in damo na hladno. Čokolado drobno naribamo.
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem, beljake pa s ščepcem soli stepemo v trd sneg. Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo presejemo na rumenjakovo zmes. Dodamo sneg, čokolado, pistacije in cimet, previdno zmešamo in maso napolnimo v vdolbinice modla. Pečemo v prej ogreti pečici pri 170 °C približno 15 minut. Počakamo 5 minut, nato pa mafine zvrnemo iz modla.
Skutno kremo pripravimo tako, da vse navedene sestavine zmešamo z mešalnikom. Če je treba kremo razredčiti, dodamo malo mleka. Še mlačne čokoladne mafine serviramo s pripravljeno skutno kremo, okrasimo z vršički mete in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.