Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Čokoladni kolački
Namesto da bi čokoladna jajčka skrivali po vrtu, smo z njimi raje okrasili velikonočne kolačke.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2014
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 16 kolačkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
mafini
- 140 g zmehčanega masla
- 140 g drobnega rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 25 g presejanega kakava
krema
- 85 g mlečne čokolade
- 85 g masla
- 140 g presejanega sladkorja v prahu
- majhna čokoladna jajčka
- pekač za mafine s 16 modli
- papirnate košarice
Priprava
Pečico segrejemo na 190 °C. Pekač za mafine s 16 vdolbinami obložimo s papirnatimi košaricami. V večji posodi 2 minuti z električnim mešalnikom mešamo vse sestavine, da dobimo gladko maso. Maso nato razdelimo v košarice, toda le do dveh tretjin prostornine. Pečemo 12 do 15 minut in ohladimo na kuhinjski mrežici.
Čokolado nalomimo in jo na nizki temperaturi stopimo. Maslo penasto vmešamo s sladkorjem, mešanici pa nato dodamo še stopljeno čokolado. Ko so kolački ohlajeni, jih obložimo z masleno čokoladno kremo in okrasimo s čokoladnimi jajčki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.