Sestavine

  • 15 dag čokolade
  • 15 dag sladkorja
  • 2 jajci
  • 12 dag kokosove maščobe
  • 12 dag zdrobljenih maslenih piškotov
  • 2 žlici ruma
  • 10 dag sesekljanih poljubnih oreškov
  • 10 dag rozin
  • 5 dag arancinov
  • en oblat za napolitanke

Priprava

1.

Čokolado nad paro zmehčamo. Jajca penasto stepemo s sladkorjem, dodamo zmehčano čokolado in še naprej stepamo. Dodamo zmehčano maščobo in še malo stepamo.

2.

V posebni skledi s kuhalnico zmešamo zdrobljene piškote, rum, sesekljane oreščke, arancine in rozine. Vmešamo v rumenjakovo mešanico.

3.

Na pekač položimo oblat za napolitanke, ga premažemo s piškotno maso in čez noč pustimo na hladnem. Slaščico nato narežemo na kocke in jih shranimo v nepredušno posodo.

13