Čokoladna torta brez moke
Čokoladna torta za vse, tudi za tiste, ki jih gluten ovira pri uživanju pregrešnih sladic.
Čokoladna torta brez moke
Čokoladna torta za vse, tudi za tiste, ki jih gluten ovira pri uživanju pregrešnih sladic.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2011
KOLIČINA: 12 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 7 jajc
- 100 g kristalnega sladkorja
- 100 g čokolade za kuhanje
- 140 g drobno mletih mandljev
- ščepec soli
- tortni model premera 24 cm
- maslo za model
krema
- 120 g masla
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 jajce
- 50 g sladkorja v prahu
Priprava
Tortni model premera 24 cm namažemo z maslom in ga postavimo na hladno. Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto stepemo s kristalnim sladkorjem.
Čokolado raztopimo v vodni kopeli. Zmešamo jo s polovično količino mandljev, potem pa vmešamo v rumenjakovo zmes. Beljake stepemo s soljo v trd sneg in vanj previdno vmešamo preostale mandlje. Na koncu vmešamo v rumenjakovo zmes še sneg, nato pa tortno maso napolnimo v pripravljen model.
Podobni recepti
Brezglutenski čokoladni biskvit, krema pasijonke in korenčkov čips
Avokadova čokoladna torta brez glutena
Čokoladno torto brez glutena pečemo na spodnjem vodilu v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 1 uro. Vzamemo jo iz pečice in počakamo, da se ohladi.
Medtem pripravimo kremo. Maslo in čokolado raztopimo v vodni kopeli. Vmešamo jajce in sladkor v prahu, nato pa kremo ohladimo. Torto vzamemo iz modla. V sredini jo prečno prerežemo, spodnji del namažemo s kremo in pokrijemo z zgornjim oblatom. Površino in obod torte premažemo še s preostalo kremo in torto poljubno okrasimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.