Sestavine

  • 150 g masla in še malo za model
  • 150 g svetlega sladkorja muskovado
  • 2 žlici strjenega medu
  • 1 žlica mletega cimeta
  • 150 g ovsenih kosmičev
  • 85 g kokosove moke
  • 85 g sezamovih semen
  • 50 g sončničnih semen
  • 1 žlica moke
  • 85 g indijskih oreškov (ali orehov)

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokoten model za kolače, velik 20 x 30 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. V veliki teflonski kozici stopimo maslo, dodamo sladkor, med in cimet ter z leseno kuhalnico mešamo pri nizki temperaturi 5 do 10 minut oziroma tako dolgo, da se sladkor raztopi.

2.

Odstavimo in vmešamo preostale sestavine, da so dobro prekrite z masleno-cimetovo mešanico. Stresemo v model in pritisnemo ob dno, da dobimo enakomerno debelo plast. Pečemo 25 do 30 minut, da postane površina zlato rjava. Pustimo, da se pecivo 5 minut ohlaja, nato po površini zarežemo kvadrate; peciva ne jemljemo iz modla, dokler se povsem ne ohladi, ker bi se razlomilo. V dobro zaprti posodi se ohrani dva dni.

1