Cimetove ploščice z indijskimi oreški
Cimetove ploščice z indijskimi oreški
Recept je objavljen v reviji Dober tek, januar 2017
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min
KOLIČINA: 15 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 150 g masla in še malo za model
- 150 g svetlega sladkorja muskovado
- 2 žlici strjenega medu
- 1 žlica mletega cimeta
- 150 g ovsenih kosmičev
- 85 g kokosove moke
- 85 g sezamovih semen
- 50 g sončničnih semen
- 1 žlica moke
- 85 g indijskih oreškov (ali orehov)
Priprava
Pečico segrejemo na 160 °C. Pravokoten model za kolače, velik 20 x 30 cm, namastimo in obložimo s papirjem za peko. V veliki teflonski kozici stopimo maslo, dodamo sladkor, med in cimet ter z leseno kuhalnico mešamo pri nizki temperaturi 5 do 10 minut oziroma tako dolgo, da se sladkor raztopi.
Odstavimo in vmešamo preostale sestavine, da so dobro prekrite z masleno-cimetovo mešanico. Stresemo v model in pritisnemo ob dno, da dobimo enakomerno debelo plast. Pečemo 25 do 30 minut, da postane površina zlato rjava. Pustimo, da se pecivo 5 minut ohlaja, nato po površini zarežemo kvadrate; peciva ne jemljemo iz modla, dokler se povsem ne ohladi, ker bi se razlomilo. V dobro zaprti posodi se ohrani dva dni.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.