Sestavine

  • 200 g čičerke iz pločevinke
  • 2 žlici nemastnega grškega jogurta
  • sok 1⁄2 limone
  • 1 zvrhana žlica karijeve paste korma
  • 1⁄2 korenčka
  • 70 g rdečega zelja
  • 50 g mlade špinače
  • 50 g manga
  • 1⁄2 žličke semen črne kumine (črnike)
  • 1⁄2 majhnega rdečega čilija

Priprava

1.

Čičerko odcedimo in splaknemo. Korenček narežemo na tanke paličice ali ga nastrgamo. Zelje in špinačo drobno narežemo. Mango narežemo na majhne koščke, čili pa na tanke rezine (če želimo manj pekočo jed, mu odstranimo semena).

2.

V skledi zmešamo čičerko, jogurt, limono in karijevo pasto. Dodamo korenje, zelje, špinačo in mango ter premešamo. Solato damo v posodo za malico ali drugo posodo, ki jo lahko nepredušno zapremo, ter jo potresemo s črnikinimi semeni in čilijem. Nato posodo zapremo in jo do malice hranimo na hladnem.

Opomba

Korma je ena od blagih vrst karija. Najpogosteje vsebuje smetano ali jogurt, kokosovo kremo, mlete oreške, koriander in druge začimbe.

Semena črne kumine (črnike, Nigella sativa) se kot začimba uporabljajo zlasti v indijski in bližnjevzhodnih kuhinjah. So ostrega grenkega okusa, ki združuje okus čebule, črnega popra in origana.

3