Sestavine

  • 3 veliki krompirji
  • 1 rdeča paprika
  • 1,5 žlice sončničnega olja
  • 2 žlički mešanice suhih zelišč
  • 500 g mletega svinjskega mesa
  • 3 stroki česna
  • 2 žlički mlete paprike
  • 1 večje jajce
  • sol
  • poper
  • 4 žlice majoneze
  • kruhki, solata in čebula za prilogo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Krompir olupimo in narežemo na krhlje. Papriko očistimo semen in narežemo na četrtine. Na nizek pekač damo krompir in papriko, pokapljamo ju z žlico olja, posujemo z žličko zelišč in premešamo. Pečemo ju 25 minut, da se krompir lepo zapeče in paprika zmehča. Vmes ju enkrat obrnemo.

2.

Medtem pripravimo burgerje. Česen olupimo in stremo. V skledi zmešamo meso z dvema tretjinama česna, papriko, jajcem, preostalimi zelišči, soljo in poprom. Iz mase oblikujemo 4 mesne pogačice. V ponvi segrejemo pol žlice olja in pogačice pečemo 15 minut, vmes jih enkrat obrnemo.

3.

V majonezo vmešamo preostali česen. Krompir posolimo. Mesne pogačice postrežemo v prerezanih kruhkih s solato, čebulo, pečeno papriko in česnovo majonezo. Krompir postrežemo posebej.

12