Sestavine

  • 25 g bulgurja
  • 500 g fino zmlete jagnjetine
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička mlete dimljene paprike
  • sol
  • poper
  • 1 drobno strt strok česna (po želji)
  • olje za premaz

omaka caciki

  • kos kumare (5 cm)
  • 200 g grškega jogurta
  • 2 žlici nasekljane mete (npr. maroške)
  • pest metinih lističev za postrežbo
  • sol
  • večji kruhki za hamburgerje
  • narezan paradižnik in rdeča čebula, ko postrežemo

Priprava

1.

Bulgur stresemo v posodo, ga prelijemo z vodo in pustimo vreti 10 minut. Nato ga stresemo na cedilo, dobro odcedimo in iz njega iztisnemo vso odvečno vodo.

2.

Kumari odstranimo semena, jo grobo naribamo in stisnemo, da se izloči sok, ki ga nato zavržemo. Zmešamo jo z jogurtom in nasekljano meto ter malo soli.

3.

Bulgur, meso, začimbe in česen, če se zanj odločimo, dobro zmešamo in oblikujemo 4 polpete. Premažemo jih z malo olja in pečemo v ponvi ali na žaru 5 minut na vsaki strani, da so dobro pečeni. Postrežemo jih v kruhkih, ki jih lahko tudi malo popečemo, z omako caciki, paradižnikom, čebulo in metinimi listi.

22