Bržole z omako iz grozdja in korenovk
Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.
Bržole z omako iz grozdja in korenovk
Grozdje in zelenjava tvorita slastno omako.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 bržole po 180 g
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 2 žlici olja
- 2 korenčka
- ¼ gomolja zelene
- ¼ porovega stebla
- 300 g črnega grozdja
- 1 drobna čebula
- šopek peteršilja
- 1 žlička paradižnikove mezge
- 2,5 dl belega vina
- 2,5 dl temne mesne omake
- peteršilj za posip
Priprava
V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in meso pečemo na obeh straneh približno 8 minut. Vzamemo ga iz ponve in prihranimo na toplem.
Sok od pečenja razmastimo, dodamo očiščene in na trakove narezane korenovke in por, sesekljano čebulo in paradižnikovo mezgo ter prepražimo.
Dolijemo vino in mesno omako. Dodamo grozdje in peteršilj. Nato damo v ponev še meso. Vse skupaj dušimo približno 5 minut. Omako začinimo s soljo, poprom in vinom.
Jed potresemo s peteršiljem in ponudimo s krompirjevimi cmoki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.