Brezglutensko testo za pico Gluteno
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Z moko Gluteno Mix bodo temu korak bližje!
Brezglutensko testo za pico Gluteno
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Z moko Gluteno Mix bodo temu korak bližje!
Sestavine
Testo
- 500 g moke GLUTENO MIX za kruh in pico
- 400 g tople vode
- 15 g soli
- 10 g suhega kvasa
- 15 g olivnega olja
- dodatki po izbiri
Priprava
Moko, kvas in sol dobro premešamo, nato pa dodamo vodo ter olivno olje. Maso mesimo približno 10 minut, da dobimo homogeno in mehko testo.
Testo razdelimo v 3 do 4 hlebčke in pustimo vzhajati v zaprti posodi na sobni temperaturi vsaj 2 uri.
Hlebčke oblikujemo v obliko pice, nadevamo s poljubnimi sestavinami in spečemo v pečici na čim višji temperaturi.
Nasvet
Pica bo še boljša, če pri peki uporabimo poseben kamen za peko ali namensko pečico za pice
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.