Sestavine

  • 2 velika fileja brancina s kožo
  • naribana lupina in sok ½ bio omaranče
  • 2 žlički tekočega medu
  • 2 žlički polno zrnate gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g kuhane zelene leče, najbolje puyske
  • 100 g vodne kreše
  • 1 majhen šopek peteršilja
  • 1 majhen šopek kopra
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Vsak brancinov file položimo na velik kos aluminijaste folije s kožo navzdol. V skledici zmešamo pomarančno lupinico, med, gorčico, žlico oljčnega olja in sol. Fileja premažemo z mešanico. Folijo dvignemo in na vrhu stisnemo, da dobimo dva zaprta zavitka. Položimo ju na plitev pekač in pečemo v pečici 10 minut, da je riba mehka in se meso ob pritisku z nožem zlahka loči.

2.

Peteršilj in koper nasekljamo. Lečo pogrejemo, zmešamo s pomarančnim sokom, preostalim oljem, krešo, zeliščema, soljo in poprom. Razdelimo jo na dva krožnika in nanjo položimo ribja fileja. Pokapamo s sokom, ki se je med peko nabral v foliji, in takoj postrežemo.

20