Sestavine

kolački

  • 280 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška ali sode bikarbone
  • 170 g rjavega sladkorja
  • 170 g zmehčanega masla
  • 150 g manj mastnega navadnega jogurta
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 3 jajca

obloga

  • 85 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 200 g presejanega sladkorja v prahu

okras

  • zeleno jedilno barvilo
  • pisani bombončki
  • beli in rjavi okrogli čokoladni okraski
  • sladkorna pisala: rdeče, zeleno, belo in čokoladno

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 190 °C, pekač za mafine z 12 vdolbinami obložimo s papirčki. Vse sestavine za biskvit damo v dovolj veliko skledo in jih zmešamo v gladko testo. Razdelimo ga v vdolbinice pekača in pečemo 25 minut, da naraste, postane zlato rjave barve in da ostane palčka, ki jo zapičimo v sredino mafina, čista, ko jo potegnemo iz sladice. Ohladimo jih na kuhinjski rešetki.

2.

Pripravimo še kremo za oblogo tako, da maslo, aromo in sladkor stepemo, da dobimo kremno in svetlo mešanico, ki jo na kolačke namažemo s hrbtno stranjo žlice.

3.

Nato s čokoladnimi okraski na vrhu kolačkov oblikujemo božične motive (novoletni okrasek, jelenčka in snežaka; za jelenčkova ušesa je treba čokoladne krogce malo narezati). Z različnimi sladkornimi pisali narišemo še oči, nos, gumbe in preostale podrobnosti. Malo kreme pobarvamo z nekaj kapljicami zelenega jedilnega barvila in kremo napolnimo v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom. Na kolačke jo nabrizgamo v obliki novoletne smrečice, ki jo okrasimo še s pisanimi bomboni.

52