Sestavine

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 140 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1 žlička masla za model
  • 1 žlička moke za model
  • 1 kozarček najljubše marmelade
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

1.

1. Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Model namaži z maslom in potresi z moko. V večjo skledo daj jajca, sladkor in vaniljev sladkor.

2.

2. Z električnim mešalnikom stepaj tako dolgo, da se količina mase podvoji in postane penasta. Dodaj moko in pecilni prašek ter ponovno zmešaj.

3.

3. Maso zlij v namazan model in prosi odraslega, da ga prestavi v segreto pečico in temperaturo zniža na 180 °C. Med peko ne odpiraj pečice. Po dvajsetih minutah ugasni pečico in pusti biskvit pri priprtih vratih v pečici še 10 minut.

4.

4. Biskvit vzemi iz modla, in ko se malo ohladi, prosi odraslega, da ga vzdolžno prereže na pol. Prerezano polovico na debelo namaži z marmelado in biskvit ponovno sestavi. Posuj ga s sladkorjem v prahu in nareži na rezine.

47