Sestavine

  • 10 kobulov bezgovega cvetja
  • 2 žlici lešnikovega olja
  • 100 g medu
  • šilček ali dva konjaka, vinjaka ali domačega žganja
  • 100 g bele moke
  • 300 g ržene ali polnozrnate moke
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 3 jajca
  • ½ zavitka pecilnega praška
  • nastrgana lupina 3 neškropljenih limon

Priprava

1.

Med, olje, konjak ali drugo žganje segrejemo na 40 ºC, primešamo sladkor, moko, jajca, pecilni prašek, nastrgano limonovo lupino in bezgovo cvetje. Gladko testo pustimo počivati vsaj eno uro. 

2.

Nato testo za prst debelo vlijemo v pekač na papir za peko. Pečemo 25 minut pri 170 ºC. Tik preden je testo pečeno, z modeli izrežemo marjetice. Ohlajene damo v škatlo za kekse in dobro zapremo, da ohranijo krhkost.

26