Beli čokoladni tartufi
Sladica s katero lahko razveselite partnerja za valentinovo.
Beli čokoladni tartufi
Sladica s katero lahko razveselite partnerja za valentinovo.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2011
KOLIČINA: 15–20 kroglic
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 350 g bele čokolade
- ¼ skodelice razpuščenega masla
- 1/3 skodelice smetane
- 2 skodelici kokosovih kosmičev
Priprava
Čokolado razlomimo na manjše kose in damo v večjo skledo. Razpuščenemu maslu dodamo smetano, zmes zavremo in prelijemo po beli čokoladi. Mešamo, da dobimo homogeno maso. Čokoladno maso postavimo za 2 uri v hladilnik, da se strdi.
Z dvema žličkama iz mase oblikujemo manjše kroglice in jih povaljamo v kokosovih kosmičih.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.