Sestavine

  • 3 žličke instantne kave
  • 120 g maskarponeja
  • 2,5 dl vaniljeve kreme ali pudinga
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • 2 žlici desertnega vina marsala (po želji)
  • 100 g otroških piškotov (savoiardov)
  • 2 veliki narezani banani
  • 15 g naribane jedilne čokolade

Priprava

1.

Kavo stresemo v nizko posodo in jo raztopimo v 1,5 dl vroče vode. Pripravimo tudi 4 skodelice za sladoled ali kakšne druge kozarce. V skledi z metlico gladko stepemo maskarpone, vaniljevo kremo ali puding, sladkor in žlico marsale, če jo uporabimo.

2.

V ohlajeno kavo za nekaj trenutkov potopimo nekaj piškotov; pazimo, da jih ne pustimo v tekočini predolgo, saj nam lahko razpadejo. Namočene piškote po potrebi razlomimo na več delov in jih razporedimo po dnu kozarcev. Prelijemo jih s preostalim vinom.

3.

Po piškotih prelijemo plast kreme, čeznjo razporedimo nekaj rezin banan in vse skupaj posujemo z naribano čokolado. Plasti še enkrat ponovimo, nato pa damo pred postrežbo za 10 minut na hladno.

54