Sestavine

  • 50 g zmehčanega masla
  • 40 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1–2 žlici melase
  • 1–2 žlici ruma
  • ščep cimeta
  • 6 neolupljenih banan
  • sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)

Priprava

1.

Zmešamo maslo, sladkor in melaso ter dodamo še rum in cimet. Vzdolž notranje krivine banan naredimo zarezo v kožo – pazimo, da je ne prerežemo do konca. V vsako zarezo v koži damo žličko začinjenega masla.

2.

Banane s krivino navzgor – da se maslo ne bo izcejalo, ko se bo topilo – položimo na posamezne liste aluminijaste folije, dovolj velike, da bomo lahko banane zavili vanje. Folijo zmečkamo, da dobimo zavitke, in jih položimo neposredno na žerjavico za 15 minut, med peko jih enkrat obrnemo. Banane morajo biti lepljive in karamelizirane; eno preverimo in po potrebi pečemo malo dlje. Ponudimo s kepico sladoleda.

 

4