Sestavine

  • 30 g masla
  • 200 g moke
  • 2 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 jajca
  • 200 ml mleka
  • javorjev sirup
  • olje za peko
  • maslo ali javorov sirup, ko postrežemo

Priprava

1.

Maslo stopimo. V večji posodi pomešamo moko, sladkor, pecilni prašek in sol. Dodamo jajci in ročno premešamo z metlico, da dobimo gladko maso. Med mešanjem dodajamo mleko in stopljeno maslo. Masa za palačinke naj stoji vsaj pol ure.

2.

Ponev, v kateri običajno pečemo palačinke, premažemo z nekaj olja in v njej naenkrat spečemo po 3 majhne debelejše palačinke tako, da jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.

3.

Palačinke postrežemo tople z maslom, javorovim sirupom ali marmelado.

17