Sestavine

  • 2 večja fileja postrvi (po 150 g)
  • 400 g ajdovih rezancev
  • 4 rumenjaki
  • lupinica 1 bio limone in 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlički soljenih kaper
  • oljčno olje
  • 200 g mlade špinače (ali rukole)
  • 2 žlički drobnjaka
  • 150 g nadrobljenega kozjega sira
  • sol
  • poper

Priprava

1.

V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo ribja fileja, približno 2 minuti na vsaki strani, da je meso skoz in skoz pečeno, a še sočno. Pečeno ribo razkosamo, pri tem odstranimo morebitne kosti, in ribo prihranimo.

2.

Testenine s kuhamo v o bilo o soljenega kropa po navodilih na embalaži, da so še al dente, nato jih odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja.

3.

Testenine vrnemo v kozico z nekaj žlicami vode od kuhanja ter na hitro vmešamo razžvrkljane rumenjake, naribano limonovo lupinico in sok. (Kozice ne pristavimo na štedilnik, ker rumenjaki ne smejo zakrkniti, ampak se morajo na vročih testeninah skuhati le toliko, da postanejo kremasti.) Nežno vmešamo še postrv ter oplaknjene in odcejene kapre, nato zabelimo z malo dobrega oljčnega olja. Vmešamo rukolo ali špinačo, drobnjak in kozji sir ter solimo in popramo po okusu. Po želji pokapljamo s še malo olja.

8