Ajdovi blini
Ajdovi blini
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2013
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Priprava
Iz ajdove moke, bele moke, jajca, kvasa, stopljenega masla, soli in vode zamešamo nekoliko gostejše testo, kot je testo za palačinke, in ga pustimo vzhajati.
Vzhajano testo z zajemalko vlivamo v vročo pomaščeno ponev in počasi spečemo nekoliko debelejše manjše palačinke.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.