Sestavine

  • 50 g ajdove kaše
  • 2,5 dl mleka
  • 2 žlički maka
  • 125 g ameriških borovnic
  • lupinica in sok 1 manjše pomaranče
  • 1 žlička cimeta

Priprava

1.

Ajdovo kašo v skledi prelijemo z 2,5 dl hladne vode, jo pokrijemo in pustimo namakati vsaj 4 ure, še bolje pa čez noč.

2.

Namočeno ajdovo kašo odcedimo, damo v multipraktik, dodamo mleko in zmeljemo le toliko, da dobimo napol gladko teksturo. Nato jo predenemo v kozico in dodamo mak. Na majhnem ognju kuhamo 7 do 10 minut in medtem ves čas mešamo z metlico, da kaša postane kremasta in se zgosti.

3.

Borovnice damo v majhno kozico, dodamo naribano pomarančno lupinico in sok ter cimet. Na srednjem ognju nežno zavremo in počasi kuhamo 5 minut oziroma toliko časa, da se borovnice razpočijo in nastane omaka. Kašo razdelimo v skledici in jo obložimo z borovnicami.

Nasvet

Namesto ameriških borovnic lahko uporabimo kakšno drugo jagodičevje. Odlično se bo obnesla tudi zamrznjena mešanica gozdnih sadežev.

8