Sušenje solate
piše: Tadeja Jelen
14piše: Tadeja Jelen
14O: Tovrstna posoda je uporabna samo za sušenje listnate zelenjave. V gospodinjstvu ni tako nujno potrebna, je pa zelo koristna. Če namreč s solatnim prelivom prelijemo mokro solato, preliv spolzi na dno servirne sklede, solata brez preliva pa seveda ni tako dobra kot tista s prelivom. Če tovrstne sušilne posode nimamo, si lahko pomagamo tako, da solato očistimo in operemo prej, da se listi posušijo, preden solato pripravimo. Lahko pa solatne liste damo tudi v platneno vrečko in jih dobro pretresemo, saj platno dobro popije odvečno vodo.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.