Shranjevanje oreškov
piše: Urška Petelin
17V: Ali je odprto vrečko z oreški bolje hraniti v hladilniku ali v kuhinjski omarici?
O: Oreški vsebujejo veliko olj, ki hitro postanejo žarka, poleg tega pa se odprtih vrečk z oreški pogosto razveselijo tudi molji, ki jih potem le s težavo odpravimo iz kuhinjskih omaric! Najpomembneje je, da oreškov nikoli ne pustite v odprti vrečki, temveč jih pretresete v stekleni kozarec s pokrovom na navoj ali v plastično posodico, ki jo lahko nepredušno zaprete, in shranite v temnem in hladnem prostoru. Ker so v kuhinjskih omaricah temperature pogosto višje od sobne, je bolje, da oreške shranite tudi v hladilniku ali celo v zamrzovalniku. Tako bodo oreški zdržali veliko dlje – vendar le, če bodo shranjeni v nepredušnih posodicah, ki jih bodo zavarovale pred vlago!
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.