Kako pospešimo zorenje avokada
piše: uredništvo
9piše: uredništvo
9O: Zaradi dolgega transporta se sadje in zelenjava pogosto obereta, še preden dosežeta svojo zrelost. Tako je tudi z avokadom, katerega meso postane, če je preveč zrelo, premehko in lepljivo. Ko prinesete avokado iz trgovine, ga pustite na sobni temperaturi skupaj z eno banano. Kaj kmalu bo sadež dosegel svojo zrelost, takrat pa ga je najbolje shraniti v hladilniku.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.