Najbolj rahla omleta
piše: Eva Lunc
11V: Kako naj dosežem, da bo omleta rahla in penasta, ne pa kompaktna kot palačinka?
O: Če želite posebej rahlo omleto, v jajca vtepite žlico vode. Še bolje pa bo, če ločite rumenjake in beljake. Rumenjake zmešajte z drugimi sestavinami, na primer s sesekljanimi zelišči, praženimi gobami, špinačo, sirom, kar koli že ste izbrali, beljake pa posebej stepite v čvrst sneg in jih šele nato rahlo vmešajte v rumenjakovo maso. Tako boste dobili zares penasto omleto, skorajda narastek!
Pokusite s spenjeno omleto s sirom in baziliko.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.