Kuhanje čičerke
piše: uredništvo
16piše: uredništvo
16O: Suho čičerko skuhamo podobno kot suh fižol, pred kuhanjem pa jo obvezno namakamo. Suho čičerko damo v veliko skledo, saj bo čičerka zelo nabreknila, prelijemo jo z dvojno količino hladne vode in pustimo, da se namaka čez noč. Naslednji dan namočeno čičerko oplaknemo s hladno vodo, damo jo v kozico z debelim dnom in prelijemo z vodo. Na srednji temperaturi jo zavremo, nato temperaturo zmanjšamo, kozico delno pokrijemo in kuhamo 30 minut. Potem kozico popolnoma pokrijemo in čičerko kuhamo še eno uro, da se zmehča, ali eno uro in pol, da postane kašasta. Peno, ki se nabere na površini, poberemo z žlico. Čičerko odcedimo in uporabimo, kot zahteva recept.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.