Kako uporabiti suh kruh
piše: uredništvo
10V: Prav težko mi je pri srcu, če moram suh kruh zavreči. Vem, da ga lahko zdrobim v drobtine ali naredim cmoke, pa ga lahko še drugače uporabim?
O: Iz izsušenega kruha lahko pripravite tudi pecivo, a najprej se prepričajte, da je kruh resnično le suh in ne star ali celo plesniv. Kruh nalomite in ga prelijte z mlekom. Ko se zmehča, v posodo ubijte 2 jajci, vmešajte vrečko vaniljevega sladkorja ali žlico medu ter sestavine po želji: rozine, namočene v rumu, datlje, sveže sadje, čokoladni namaz … Če ste ljubitelji čokolade, jo narežite in dodajte v maso, tako bo pecivo vsebovalo koščke stopljene čokolade. Možnosti je neskončno, poigrate se lahko tudi z zelišči in začimbami ali slanimi sestavinami. Maso nadevajte v model in jo pecite 50 minut pri 190 °C oziroma tako dolgo, da se testo ne prijema na leseno paličico, ko z njo prebodete pecivo. Peka takega peciva je tudi odličen razlog za »pospravljanje« kuhinjske omarice!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.