Kako razpremo piščanca

Kako razpremo piščanca
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ZAHTEVNOST: Enostavno
Sestavine
- 1 cel piščanec
Priprava
Piščanca položimo na desko s prsmi navzdol. Z močnimi kuhinjskimi škarjami ali škarjami za perutnino izrežemo hrbtno kost in jo odstranimo.

Piščanca odpremo, obrnemo in položimo z notranjostjo na desko. Z dlanjo ga močno pritisnemo, da poči sprednja prsna kos in se razpre.

Dve kovinski špili potisnemo diagonalno skozi noge in perutnice, da obe polovici piščanca utrdimo in da ostane med peko razprt.

© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.