Kakšna je vaša prva kuharska izkušnja oziroma spomin v povezavi s hrano ali kuhanjem?
Moj prstek je bil povsod; v nadevih za potice in zavitke, kremah in seveda v »špajzi«, kjer je zabredel v marsikateri lonček. Pri dvanajstih letih prvi uspeh z orehovo torto in neuspeh s potico.
Zakaj ste postali kuhar?
Malo zaradi maminih genov, ker so imeli furmansko gostilno. Predvsem pa je kriva sestra , ki me je peljala na gostinsko šolo in rekla »Boš kar kuhar, ker pečeš dobre torte.«
Tradicionalna ali moderna kuhinja?
Rad preverjam tradicionalne stare recepte in poskušam odkriti njihove skrivnosti nastajanja v določenem okolju in času. Moderno kuhinjo pa predvsem uporabljam pri delu.
Kdo je vaš »kuharski heroj«?
Marjan Lešnik je bil moj prvi stik z osnovo francoske kuhinje, s katero sem lažje razumel moderno. Blizu sta mi Charlie Trotter in Marco Pierre White.
Najljubše opravilo v kuhinji?
Kuhanje in kreiranje novih kombinacij jedi in menijev.
Najmanj ljubo opravilo v kuhinji?
Čiščenje lignjev (so se mi zamerili pri prvem delu prakse).
Iz katerega živila najraje ustvarjate?
Iz rib in morskih sadežev. In maslene skulpture iz margarine.
Najljubša knjiga o kuhanju?
Pellaprat, Larousse, Enciklopedija Alaina Ducassa in zbirka Modernist cuisine.
Na kaj ste najbolj ponosni?
Na kuharsko ekipo, s katero delam, in na nacionalni kuharski tim.
Kaj pogrešate v slovenskem kulinaričnem svetu?
Pestrejšo ponudbo lokalnih živil in več neposrednega povezovanja s pridelovalci, kar bi zagotavljalo kvalitetnejšo in sezonsko ponudbo
Kuharski nasvet našim bralcem?
Če prvič ne uspe, bo drugič gotovo bolje!