Teden restavracij na ulici 

Na prvem Tednu restavracij na ulici bodo obiskovalci imeli priložnost v enem dnevu spoznati vrhunske chefe in chefinje iz izbranih restavracij Tedna restavracij ter preizkusiti njihove jedi, pripravljene iz kakovostnih lokalnih sestavin iz sheme »izbrana kakovost – Slovenija«. Okusili bodo lahko interpretacije sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj, preoblikovane v odlične ulične jedi:

  • Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija
  • Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka
  • Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro
  • Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl
  • Rok Martinčič – Gostilna Jež
  • Luka Košir – Grič,
  • Sabina in Grega Repovž – Gostilna Repovž
  • Nina in Tomaž Bratovž – JB restavracija
  • Marko Magajne – Galerija Okusov
  • Jakob Pintar – TaBar
  • Andrej Smogavc – Spargus
  • Leon Pintarič – Gostilna Rajh
  • Uroš Štefelin – Hiša Linhart
  • Tadej Petrič – Hotel Evropa

Ekskluzivni Chef’s Table »Izbrana kakovost – Slovenija«

Obiskovalci bodo lahko uživali v neposredni bližini kuharskega pulta in za skupnim omizjem poskusili večhodni TR meni, ki ga bodo pred njihovimi očmi pripravljali vrhunski chefi.

Vrhunska vinska spremljava in koktajl bar

Vrhunski kulinarični zabavi se bodo pridružili tudi priznani slovenski vinarji in zvesti dobavitelji restavracij TR:

  • Marjan Simčič
  • Vina Fedora
  • Vino Kozinc
  • Herga
  • Vina Frešer
  • Radgonske gorice

Za ljubitelje koktajlov bo poskrbel Anže Šmid, večkratni državni prvak v mešanju koktajlov, ki bo pripravljal svoje avtorske kreacije.

Nepozabno doživetje

Dogodek bo povezoval Klemen Kopina, energični glas Hitradia Center. Za glasbeno podlago bo poskrbel DJ El Timo, dogodek pa bodo popestrili tudi glasbeniki Vocal BK Studia in nagradne igre. Da bo kulinarično raziskovanje prijetno za vso družino, bodo za najmlajše organizirane kuharske delavnice, kjer bodo lahko izdelovali svoje testenine in se sladkali.

Dogodek organizira TR v partnerstvu s slovenskimi pridelovalci in predelovalci mesa in mleka ter Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v soorganizaciji z Mestno občino Celje in zavodom Celeia. Vstop je prost in ne zahteva predhodne rezervacije. Več informacij o dogodku in menije sodelujočih chefov najdete na spletni strani TR, vse novice pa lahko spremljate tudi na uradnih FB in IG kanalih.

OZNAKE