Sestavine

  • 2 česnovi štručki, vsaka po 150 g
  • 2 glavi radiča
  • 2 stebli stebelne zelene
  • šopek redkvic
  • 50 g orehov
  • 2 rdeči jabolki
  • 170 g sira z modro plesnijo

preliv

  • 4–5 žlic medu
  • gorčični preliv

Priprava

1.

Zeleno operemo in diagonalno narežemo. Redkvico operemo, odstranimo zeleni del in jo narežemo na četrtine. Jabolka operemo, odstranimo peščišča in narežemo na tanke rezine. Orehe prepražimo in grobo nasekljamo.

2.

Pečico segrejemo in v njej po navodilih z embalaže spečemo česnovi štručki.

3.

Medtem ko se štručki pečeta, radič operemo, ga razdelimo na lističe in damo v veliko skledo skupaj z zeleno, redkvicami, orehi in jabolki. Po vrhu nadrobimo še sir.

4.

Eno česnovo štručko narežemo na rezine, drugo pa na poljubne koščke in vmešamo v solato. Prelijemo z medom in poljubno količino gorčičnega preliva ter solato postrežemo s celimi rezinami česnove štručke.

19