Sestavine

  • 1 buča hokaido
  • 4 korenčki
  • 1 čebula
  • malo olja
  • 2 ščepca muškatnega oreška
  • 2 ščepca soli
  • ščepec popra
  • bučna semena za okras

Priprava

1.

1. Čebulo olupi in sesekljaj, korenje olupi in naribaj. Bučno meso nareži na kocke.

2.

2. V loncu na nekaj olja popraži čebulo, nato dodaj korenje in bučo. Pokrito praži 10 minut in vmes večkrat premešaj. Če je potrebno, dodaj kozarček vode.

3.

3. Po desetih minutah dodaj sol, poper in muškatni orešek. Zalij s toliko vode, da bo povsem pokrila zelenjavo. Kuhaj še 20 minut in vmes juho premešaj.

4.

4. Ko je bučno meso dovolj mehko, juho previdno zmešaj s paličnim mešalnikom. Pazi, da se ne popečeš, saj je juha zelo vroča. Postrezi jo v skodelicah in okrasi z bučnimi semeni.

47