Sestavine

  • 225 g masla sobne temperature in še malo za model
  • 225 g rjavega sladkorja
  • 225 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 4 velika jajca
  • 4 žlice malinove marmelade brez semen
  • nekaj kapljic rožnatega jedilnega barvila (po želji)
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome

čokoladna plast

  • 200 g bele čokolade
  • 1 dl sladke smetane
  • 1–2 žlici sladkorja v prahu za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Dno dveh modelov za torte premera 18 cm namažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko. Moko pomešamo s pecilnim praškom. V veliki skledi z ročnim mešalnikom stepemo maslo, sladkor, moko in rahlo razžvrkljana jajca, da nastane masa brez grudic.

2.

Maso razdelimo v dve skledi. V eno vtepemo polovico marmelade in po želji tudi jedilno barvilo, v drugo pa vaniljo.

3.

V pripravljena modela izmenično z žlico nalagamo kepe obeh mas, nato skozi testo potegnemo z nabodalom, da obe barvi povežemo. Pri tem smo previdni – če pretiravamo, ne bomo imeli vzorca. Površino zgladimo s hrbtno stranjo žlice.

4.

Pečemo 20 do 25 minut, da se biskvit zlato rjavo obarva, zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino, pa ostane čist, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se biskvita 10 minut ohlajata v modelih, nato ju zvrnemo ven.

5.

Medtem pripravimo čokoladno plast. Nasekljano belo čokolado in smetano damo v ognjevarno skledico, ki jo postavimo nad kozico z rahlo vrelo vodo. Pazimo, da se skledica ne dotika vode. Mešamo, dokler se čokolada ne stopi v smetano in dobimo gladko, sijočo mešanico. Postavimo jo na stran, da se ohladi, medtem jo občasno premešamo.

6.

En biskvit premažemo s preostalo marmelado in čokoladno mešanico, na vrh pa položimo drugi biskvit. Torto obilno posujemo s sladkorjem v prahu, jo narežemo in postrežemo.

1