Sestavine

  • 600 g jagnječjega vratu
  • 2 manjša pora
  • 300 g manjših korenčkov
  • 300 g repe
  • 3 dl guinnessa
  • 4 dl jagnječje ali goveje jušne osnove
  • nekaj vejic timijana in še nekaj lističev za okras
  • sol in poper
  • 2 žlici moke
  • 2 žlici zmehčanega masla
  • krompirjev pire in grah za prilogo

Priprava

1.

Jagnječjemu vratu obrežemo odvečno maščobo in meso narežemo na kose. Pora nasekljamo, korenčke po dolgem razpolovimo, repo olupimo in narežemo na koščke, velike 2 cm.

2.

Vse sestavine za enolončnico damo v veliko težko kozico, solimo in popramo ter dobro zmešamo. Pod pokrovko položimo kos aluminijaste folije, da se tesneje zapre, nato pokrovko čvrsto pritisnemo na kozico. Postavimo jo v pečico in temperaturo nastavimo na 190 °C (ali na 170 °C z ventilacijo).

3.

Medtem skupaj pretlačimo moko in maslo, da dobimo gladko pasto. Po približno 1 uri od takrat, ko je pečica dosegla nastavljeno temperaturo, pasto vmešamo v enolončnico in jo odkrito vrnemo v pečico še za 30 minut do 1 uro oziroma toliko časa, da je meso mehko in se jed zgosti. Primešamo nekaj svežih timijanovih lističev ter postrežemo s krompirjevim pirejem in grahom.

1