Sestavine

  • tempeh
  • sol
  • poper
  • česen v prahu
  • sezam (po želji)

Arašidova omaka

  • sok 1/2 limete
  • 1 žličko medu
  • 1 žlico sojine omake
  • 1 žlico karija v prahu
  • 3 žlice gladkega arašidovega masla
  • 1,5 dl kokosovega mleka
  • koriander

Priprava

1.

Tempeh narežemo na manjše kose. Po okusu ga solimo, popramo in začinimo s česnom v prahu, nato pa nanizamo na paličice. Popečemo ga na malo olja v ponvi (lahko tudi na žaru), po želji posujemo s sezamom.

2.

Za arašidovo omako, ki jo postrežemo poleg, vse sestavine damo v kozico in jih med mešanjem počasi segrevamo približno 5 minut, da se dobro povežejo. Piko na i bosta nabodalcem dodala še koriander in kakšen stisk limetinega soka.

 

Recept je pripravila Sanja Čakarun, soustanoviteljica blagovne znamke Kis in kvas. Za Dober tek piše članke o fermentirani hrani.

1