Janeževi upognjenci
Janež pri upognjencih je kot češnjica na torti.
Janeževi upognjenci
Janež pri upognjencih je kot češnjica na torti.
Recept je objavljen v reviji Piškoti in drobno pecivo
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: 18 upognjencev
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 jajca
- 100 g masla
- 200 g kristalnega sladkorja
- 100 g gladke moke
- ščepec vaniljinega sladkorja
- janež za posip
Priprava
Pečico segrejemo na 220 °C. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v čvrst sneg. Sladkor zmešamo z zmehčanim maslom in rumenjaki. Dodamo vaniljev sladkor in vmešamo najprej moko, nato pa previdno še sneg.
Na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, z žlico naložimo kupčke testa. Potresemo jih z janežem in pečemo približno pet minut.
Piškote takoj poberemo s pekača in upognemo čez valjar ali kakšen drug valjast predmet, kjer naj se ohladijo, da obdržijo upognjeno obliko.
Nasvet
Da se janeževi upognjenci ne bi zmehčali, jih moramo hraniti na suhem v odkriti posodi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.