Sestavine

  • 6 rezin dimljene mesnate slanine
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 3 žlice majoneze
  • 1⁄2 žlice paste iz sušenih paradižnikov
  • 4 rezine kruha
  • 6 na soncu sušenih paradižnikov
  • listi hrustljavega solatnega srčka
  • črni poper

Priprava

1.

Močno segrejemo žar v pečici. Rezine slanine položimo na velik plitev pekač, ki smo ga obložili z aluminijasto folijo, in jih pokapamo z javorovim sirupom. Pod žarom jih pečemo 7 do 10 minut, da zahrustajo.

2.

Majonezo zmešamo s paradižnikovo pasto in z mešanico namažemo dve rezini kruha. Obložimo ju s slanino, nasekljanimi sušenimi paradižniki in nekaj listi solate. Začinimo s črnim poprom, pokrijemo s preostalima rezinama kruha, prerežemo na pol in postrežemo.

Nasvet

Pasta iz sušenih paradižnikov je hitro pripravljena. 80 g sušenih paradižnikov odcedimo in grobo narežemo. V kuhinjskem strojčku gladko zmeljemo paradižnike, 1 narezan strok česna, žlico vroče vode in žlico oljčnega olja. Po potrebi dodamo še malo olja in po želji še ščep origana.

3