Pisani zvitki za službeno malico
Da vas v službi ne bo premagovala lakota, si pripravite te fine zvitke
Pisani zvitki za službeno malico
Da vas v službi ne bo premagovala lakota, si pripravite te fine zvitke
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2020
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 4x 4 polovični zvitki
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
Zvitki s feto, humusom in hariso
- 2 pšenični tortilji
- 4 žlice humusa
- 2 žlički harise
- nekaj češnjevih paradižnikov
- 2 pesti špinače
- 6 žlic nadrobljenega sira feta
Zvitki s tofujem, omako hoisin in mlado čebulico
- 2 pšenični tortilji
- 120 g dimljenega tofuja
- 2 žlici omake hoisin
- 1 manjša kumara
- 2 mladi čebulici
- pest vodne kreše
Zvitki z avokadom, mocarelo in pestom
- 2 pšenični tortilji
- 2 žlički genovskega pesta
- 1⁄2 avokada
- 1 pečena paprika
- nekaj rezin mocarele
- nekaj listov bazilike
Zvitki s pikantnim piščancem z arašidovo omako
- 2 pšenični tortilji
- 1 žlica hrustljavega arašidovega masla
- za 1⁄2 palca velik košček ingverja
- 1⁄2 sesekljanega čilija
- 1 žlička sezamovega olja
- brizg limetinega soka
- kuhane ali pečene piščančje prsi
- 2 korenčka
- 1⁄2 kumare
- pest narezane zelene solate
- pest koriandra
Priprava
Zvitki s feto, humusom in hariso
Tortilji premažemo s humusom in hariso. Na vsako dodamo razpolovljene paradižničke, pest špinače in feto.
Tortilji zvijemo in ju prerežemo na pol. Zvitke zložimo v škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj, in jih do malice hranimo na hladnem.
Zvitki s tofujem, omako hoisin in mlado čebulico
Tofu narežemo na trakove in jih premažemo z omako hoisin, nato jih spečemo na žaru ali v rebrasti ponvi, da glazura postane lepljiva. Kumaro narežemo na dolge, ozke in tanke paličice, mladi čebulici pa na tanke polmesece.
Tortilji premažemo s še malo omake, ju obložimo s tofujem, kumaro, mlado čebulico in vodno krešo ter zvijemo. Prerežemo ju na pol in zvitke zložimo v škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj. Do malice jih hranimo na hladnem.
Zvitki z avokadom, mocarelo in pestom
Vsako tortiljo namažemo z žličko pesta ter obložimo z rezinami avokada, polovico paprike, ki smo jo prerezali po dolgem, nekaj rezinami mocarele in listi bazilike.
Tortilji zvijemo in prerežemo na pol. Zvitke zložimo v
škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj, in jih do
malice hranimo na hladnem.
Zvitki s pikantnim piščancem z arašidovo omako
V skledici zmešamo arašidovo maslo z žlico pravkar zavrele vode. Primešamo drobno nariban ingver, čili, sezamovo olje in limetin sok. Korenčka narežemo na dolge, tanke paličice, kumaro pa na dolge palčke, debele približno kot mezinec.
Piščančje meso natrgamo in pomešamo z arašidovo omako. Vsako tortiljo obložimo s polovico mesa, nato pa še s korenčkom, kumaro, zeleno solato in koriandrom.
Tortilji zvijemo in ju prerežemo na pol. Zvitke zložimo v
škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj, in jih do
malice hranimo na hladnem.
Humus in harisa
Poiščite naša recepta za humus in hariso.
Omaka hoisin je gosta temna ostra omaka sladko- slanega okusa, ki se pogosto uporablja v kitajski kuhinji kot glazura za meso, dodatek praženim jedem ali za pomakanje. Lahko jo pripravimo tudi sami: zmešamo 4 žlice sojine omake, 2 žlici gladkega arašidovega masla, 1 žlico temnega rjavega sladkorja, 2 žlici riževega kisa, 1 drobno sesekljan strok česna, 2 žlički sezamovega olja, 1 žličko tabaska (oziroma po okusu) in dober ščep popra.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.