Sestavine

Zvitki s feto, humusom in hariso

  • 2 pšenični tortilji
  • 4 žlice humusa
  • 2 žlički harise
  • nekaj češnjevih paradižnikov
  • 2 pesti špinače
  • 6 žlic nadrobljenega sira feta

Zvitki s tofujem, omako hoisin in mlado čebulico

  • 2 pšenični tortilji
  • 120 g dimljenega tofuja
  • 2 žlici omake hoisin
  • 1 manjša kumara
  • 2 mladi čebulici
  • pest vodne kreše

Zvitki z avokadom, mocarelo in pestom

  • 2 pšenični tortilji
  • 2 žlički genovskega pesta
  • 1⁄2 avokada
  • 1 pečena paprika
  • nekaj rezin mocarele
  • nekaj listov bazilike

Zvitki s pikantnim piščancem z arašidovo omako

  • 2 pšenični tortilji
  • 1 žlica hrustljavega arašidovega masla
  • za 1⁄2 palca velik košček ingverja
  • 1⁄2 sesekljanega čilija
  • 1 žlička sezamovega olja
  • brizg limetinega soka
  • kuhane ali pečene piščančje prsi
  • 2 korenčka
  • 1⁄2 kumare
  • pest narezane zelene solate
  • pest koriandra

Priprava

1.

Zvitki s feto, humusom in hariso

Tortilji premažemo s humusom in hariso. Na vsako dodamo razpolovljene paradižničke, pest špinače in feto.

Tortilji zvijemo in ju prerežemo na pol. Zvitke zložimo v škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj, in jih do malice hranimo na hladnem.

2.

Zvitki s tofujem, omako hoisin in mlado čebulico

Tofu narežemo na trakove in jih premažemo z omako hoisin, nato jih spečemo na žaru ali v rebrasti ponvi, da glazura postane lepljiva. Kumaro narežemo na dolge, ozke in tanke paličice, mladi čebulici pa na tanke polmesece.

Tortilji premažemo s še malo omake, ju obložimo s tofujem, kumaro, mlado čebulico in vodno krešo ter zvijemo. Prerežemo ju na pol in zvitke zložimo v škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj. Do malice jih hranimo na hladnem.

3.

Zvitki z avokadom, mocarelo in pestom

Vsako tortiljo namažemo z žličko pesta ter obložimo z rezinami avokada, polovico paprike, ki smo jo prerezali po dolgem, nekaj rezinami mocarele in listi bazilike.

Tortilji zvijemo in prerežemo na pol. Zvitke zložimo v
škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj, in jih do
malice hranimo na hladnem.

4.

Zvitki s pikantnim piščancem z arašidovo omako

V skledici zmešamo arašidovo maslo z žlico pravkar zavrele vode. Primešamo drobno nariban ingver, čili, sezamovo olje in limetin sok. Korenčka narežemo na dolge, tanke paličice, kumaro pa na dolge palčke, debele približno kot mezinec.

Piščančje meso natrgamo in pomešamo z arašidovo omako. Vsako tortiljo obložimo s polovico mesa, nato pa še s korenčkom, kumaro, zeleno solato in koriandrom.

Tortilji zvijemo in ju prerežemo na pol. Zvitke zložimo v
škatlo ali posodo, ki jo bomo odnesli s seboj, in jih do
malice hranimo na hladnem.

Humus in harisa

Poiščite naša recepta za humus in hariso.

Omaka hoisin je gosta temna ostra omaka sladko- slanega okusa, ki se pogosto uporablja v kitajski kuhinji kot glazura za meso, dodatek praženim jedem ali za pomakanje. Lahko jo pripravimo tudi sami: zmešamo 4 žlice sojine omake, 2 žlici gladkega arašidovega masla, 1 žlico temnega rjavega sladkorja, 2 žlici riževega kisa, 1 drobno sesekljan strok česna, 2 žlički sezamovega olja, 1 žličko tabaska (oziroma po okusu) in dober ščep popra.

3