Sestavine

Za caciki

  • 1 večja kumara
  • 1 žlica kopra
  • 3 stroki česna
  • 1 žlica limonovega soka
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 400 g grškega jogurta
  • Sol in poper

Za čips

Priprava

Kumaro olupimo in grobo naribamo, iz nje iztisnemo vodo in jo zmešamo s koprom, sesekljanim česnom, limonovim sokom, oljem in jogurtom. Po okusu začinimo s poprom in soljo.

Bučki, narezani na tanke rezine, damo v skledo, solimo in popramo.

V skledici zmešamo moko, škrob in pecilni prašek ter primešamo 300 ml vode. V mešanico pomakamo rezine bučk, da jih masa v celoti prekrije.

V ponvi segrejemo olje in bučke pocvremo, vmes pa večkrat obrnemo. S penovko jih vzamemo iz olja in odcedimo na papirnati brisački.

pšenična moka in sončnično olje

3