Sestavine

  • 200 g govejih zrezkov
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici medu
  • 20 ml jabolčnega kisa
  • 1 žlička origana
  • 1 žlička majarona
  • 1 žlička timijana
  • 1 bučka
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 rdeča čebula
  • 4 polnozrnate tortilje
  • 80 g sira v slanici
  • 4 večji listi zelene solate

Priprava

Meso narežemo na tanke rezine, solimo in popramo. Marinado pripravimo tako, da malce oljčnega olja zmešamo z zdrobljenim česnom, medom, kisom in zelišči ter temeljito premešamo. Meso položimo v marinado in ga pustimo počivati približno 60 minut.

Medtem očistimo in na koščke ali trakove narežemo bučke, papriko in čebulo.

Meso umaknemo iz marinade na krožnik, in z marinado natremo še zelenjavo. Zelenjavo nato položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jo približno 10 minut pečemo v pečici, segreti na 200 °C. Zelenjavo shranimo na toplo in v pečico damo še meso ter pečemo tako dolgo, da se meso zmehča in zapeče. Nato k mesu v pekač vrnemo zelenjavo in vse skupaj pečemo še 5 do 10 minut. Pekač damo iz pečice in počakamo, da se sestavine nekoliko ohladijo.

Medtem ko se pečica ohlaja, v njej segrejemo tortilje. Sir narežemo na kocke, zeleno solato pa natrgamo. Po tortiljah razporedimo meso in zelenjavo, dodamo sir in solato ter tesno zvijemo. Nato tortilje prerežemo na pol in postrežemo.

>Goveji zrezki in cvetlični med

Nasvet

Govedina je izjemno bogata s hranilnimi snovmi, pomembnimi za naše telo.

Med je najboljši surov, primeren pa je tudi za peko, saj ima ustrezne kemične lastnosti.

7