Sestavine

  • 150 g mlade špinače
  • 100 g natrganih listov solate
  • 1 jabolko
  • 150 g stročjega fižola
  • sol in poper
  • 200 g rezin slanine
  • 400 g puranjih prsi
  • 100 g sira z zelišči
  • 1 manjša rdeča čebula
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • ½ žlice medu

Priprava

Špinačo in solato operemo ter odcedimo. Jabolko narežemo na tanke rezine. Fižol očistimo in na kratko pokuhamo v osoljeni vodi, nato pa odcedimo in pustimo, da se osuši.

Rezine slanine popečemo v ponvi, da se zlato rjavo obarvajo. Puranje meso narežemo na trakove, solimo in popramo ter dobro popečemo v ponvi, v kateri smo pripravljali slanino.

Sir narežemo na koščke. Čebulo olupimo in narežemo na rezine.

V manjši posodi pripravimo preliv za solato, tako da zmešamo oljčno olje, balzamični kis, med, sol in poper ter dodamo rezine čebule.

Špinačo, solato, fižol in jabolko damo v skledo za solato, prelijemo s prelivom in premešamo. Po vrhu razporedimo še sir, purana in slanino ter postrežemo s kruhom.

>Med in balzamični kis

4