Sestavine

Priprava

Eno od limon olupimo z lupilnikom in lupino narežemo na tanke trakove. Drugi limoni nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Timijan osmukamo, nekaj lističev prihranimo za okras, preostale pa sesekljamo z žajbljem.

V skodelici zmešamo nastrgano limonovo lupino, gorčico, pol žličke soli, sladkor, limonov sok in tri žlice vode. Mešanici dodamo sesekljana zelišča. Prilijemo še 6 žlic oljčnega olja in dobro premešamo, da se sestavine povežejo.

Očiščene orade splaknemo, osušimo, položimo v pekač, prelijemo z marinado in pustimo, da se marinirajo pol ure. Jed bo podobno okusna tudi, če izberete drugo vrsto ribe – morda tisto, ki je trenutno v akciji.

Pečico segrejemo na 240 °C in vklopimo funkcijo žar. Orade razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in pečemo približno 20 minut.

Postrežemo jih z najljubšo prilogo. Pred postrežbo orade posujemo s prihranjeno limonovo lupinico in okrasimo s timijanom.

Gorčica in bio limone

5