Sestavine

  • svinjski oreh, težak 800 g
  • sol
  • zdrobljena zrna črnega popra
  • 1 žlica gorčice
  • 25–30 svežih lovorovih listov
  • rastlinsko olje
  • kuhinjska vrvica

Priprava

1.

Meso s kuhinjsko vrvico povežemo kot zvito pečenko in jo vse naokrog natremo s soljo, poprom in gorčico.

2.

V primernem pekaču močno segrejemo malo olja in meso z vseh strani močno popečemo, nato pa ohladimo.

3.

Lovorove liste na gosto zataknemo za vrvico, da naredimo okrog mesa lep lovorov ovoj.

4.

Pečenko damo v vodno kopel in dušimo v prej ogreti pečici pri 100 °C približno 1 uro in 10 minut.

5.

Meso vzamemo iz pečice. Čez ne- kaj časa odstranimo vrvico in pečenko narežemo na rezine. Zraven ponudimo kislo zelje in krompir; lahko je pire ali v sopari kuhan krompir.

Galerija

2